
Süper Lig’de 24. Haftanın geride kalmasının ardından şimdiye kadar topladığı 48 puan ile Beşiktaş, ligin ikinci sırasında yer alarak zirve takibini sürdürmeye devam ediyor.
Bir yandan ligin son haftasına kadar teknik direktör Sergen Yalçın eşliğinde şampiyonluğu kocalamak adına kararlı olan Beşiktaş, diğer yandan da gelecek sezonun hazırlık planlarına devam ediyor.
Gelecek sezon için daha geniş ve yeni bir kadro kurmak gibi hedefi olan siyah beyazlı takımın yönetimi, takımda sözlemesi bitecek olan veya takımda kiralık olarak oynayan futbolcular ile masaya oturarak tekliflerini yaptı.
Beşiktaş’ın görüşme yaptığı isimlerden ilki Vincent Aboubakar oldu. Sezon öncesinde opsinyonlu daha doğrusu performansa dayalı bir sözleşme imzalayan Aboubakar için Beşiktaş yönetimi, sezonun sonunda bu futbolcunun sözleşmesini uzatacağı gelen bilgiler arasında.
Kara Kartal’ın ara transfer döneminde kadrosuna kattığı Cenk Tosun içinde ayrı bir çalışma yapıldı. Edinilen bilgilere göre, sezon sonunda eski takıma Everton’a geri dönemezse önümüzdeki kiralık olarak imzaladığı sözleşmesini 1 sene daha uzatmayı hedefliyor.
Gökhan Töre, Ghezzal, Atiba ve Mensah İçin Alınan Kararlar
Özellikle son haftalarda arka arkaya topladığı puanlar ile birlikte ligdeki şampiyonluk yarışını sürdüren Beşiktaş, diğer yandan da gelecek sezonun kadro yapısını şimdiden oluşturmaya çalışıyor.
Bu bağlamda Beşiktaş, sakatlığından ötürü bu sezon birçok maç kaçıran futbolcusu Gökhan Töre ile yollarını ayırmayı planlıyor.
Öte yandan Leicester City’den kiralık olarak Beşiktaş’a gelen yaptığı asistlerle ön plana çıkan Ghezzal’ın, önümüzdeki sezon için kulüpte kalması Leicester City ile olan görüşmelerine tekrardan başlayacak. Hedefteki bir diğer isim ise Atiba oldu.
38 yaşındaki olan bu futbolcu, sezon sonunda bir sene daha oynayabileceğine karar veirirse siyah beyazlı kulüp ile 1 yıllık yeni bir sözleşme imzalaaycak.
Eğer Atiba, tam tersi bir karar verirse ona önümüzdeki sezon teknik heyette yer alması bekleniyor. Öte yandan Beşiktaş, sezon sonunda sözleşmesi sona erecek olan Mensah için henüz bir karar vemedi.

Dorukhan, Utku, Montero ve Rosier’in Performansı
Sezon öncesi trransfer döneminde Portekiz’in Sporting Lizbon ekibinden transfer ettiği Valentin Rosier’in dikkat çeken performansı devam ediyor. Bu yüzden futbolcunun kulübüyle görüşmelere başlayan Beşiktaş, gelecek sezonda da Rosier takımda tutmayı planlıyor.
Öte yandan gelecek sezon Beşiktaş’ta kalıp kalamayacağı henüz belli olmayan Dorukhan Toköz içinde sezon sonunda yönetim tarafından yeni bir sözleşme sunulacak. Fakat, bilindiği üzere genç futbolcuya Avrupa’dan da gelen birkaç teklifi de bulunmakta.
Comments are closed.