Süper Lig’de transfer sürecine imzasını atan Fenerbahçe, satmış olduğu isimlerle de en çok kazanan kulüp oldu. 135.6 milyon Euro gelir elde eden ezeli rakibi Galatasaray’ı geçen sarı lacivertli kulüp, Elvir Baljic, Vedat Muriqi, Moussa Sow ve Eljif Elmas kulübe en çok bonservis getiren isimler oldu.
Yeni sezonda gelenlerin olduğu gibi gidenlerin de olduğu süreçte, Fenerbahçe büyük bonservis getiren isimlerle en çok kazanan kulüp oldu. Elvir Baljic, Vedat Muriqi, Moussa Sow ve Eljif Elmas ise sarı lacivertli takıma en çok bonservis getiren isimler olarak kayıtlara geçti.
Dört büyük kulübün toplam kazancı 476.1 milyon Euro’yu bulurken, Vedat Muriqi!nin 17.5 milyon Euro karşılığında Lazio ekibine gitmesi ise sarı lacivertli kulübü ayağa kaldırdı.
13 Farklı Ülkeye 31 Futbolcu Satıldı
Allahyar’ı Ukrayna temsilcisi olan Zorya Luhanska ekibine 1.5 milyon Euro karşılığında kiralayan Fenerbahçe, son 10 yılın satış gelirlerinde ezeli rakibi Galatasaray’ı da geride bırakmış oldu.
146.3 milyon Euro’yu kasasına alan Fenerbahçe, 13 farklı ülkeye toplamda 31 futbolcu satışı gerçekleştirdi. Bu satışlara kadar zirvede yer alan Galatasaray ise 135.6 milyon Euro ile ikinci sırada yer aldı.
Sarı kırmızılı kulübe toplam 10.7 milyon Euro’luk fark atan Fenerbahçe, 2020-2021 sezonunda 19 milyon Euro’luk gelir elde etmiş oldu.
Güncel Yazılar
- Galatasaray Yoluna Dolu Dizgin Devam Ediyor
- Süper Toto Süper Lig 19. Hafta Değerlendirme
- Lider Galatasaray Evinde Farka Koştu
- Süper Toto Süper Lig 19. Hafta Değerlendirme
- Fenerbahçe’de Yeni Kaleci Arayışları
- Weghorst Konusunda Sıcak Gelişmeler Yaşanıyor
- Derbide Kazanan Galatasaray
- Fenerbahçe’nin Gözde Oyuncusuna 12+3 Milyon Euroluk Teklif
- Ozan Tufan Beşiktaş Yolcusu
- Fenerbahçe Geriden Geldi
- Bafetimbi Gomis Yolcu Mu?
- Süper Lig 17.Hafta Genel Bakış
- Cristiano Ronaldo’nun Tercihi
- Ali Koç’tan Zehir Zemberek Açıklamalar
- Fenerbahçe Bu Sezon Gol Olup Yağıyor
- Emre Belözoğlu Ayrılığı Açıkladı: Hasan Ali Ve Epureanu
- Aslan Liderliği Aldı
- Jorge Jesus’tan Transfer Açıklaması
- Galatasaray’dan Bomba Transfer Çıkarması
- Fenerbahçe’nin Ocak Planı Belli Oldu
Comments are closed.