333

Galatasaray İkinci Hazırlık Maçını Kazanarak Taraftarlarını Sevindirdi

Posted by

Sarı kırmızılı takım, 2023 – 2024 sezonu hazırlıklarına 27 Haziran 2023 Salı günü başladı. İki haftadır çalışan Galatasaray, geçtiğimiz hafta sonu yurt dışına gitti. Galatasaray, 20 Temmuz 2023 gününe kadar Avusturya’da kamp yapacak.

Galatasaray, ilk hazırlık maçında 5 Temmuz 2023 günü Hull City ile Kocaeli’de karşı karşıya gelmişti. Söz konusu maçı 4-3 kaybetmişti. Bu maçta bilhassa altyapı oyuncularının kötü performansı dikkat çekmişti. Sarı kırmızılı takım, ikinci hazırlık maçında Avusturya’da Macaristan’ın Kisvarda takımı ile karşı karşıya geldi.

11111111

Okan Buruk Sahaya Farklı Bir İlk 11 ile Çıktı

Galatasaray, merkez orta sahada ciddi sıkıntılar yaşıyor. Bu bölgede görev yapan Lucas Torreira ve Sergio Oliveira’nın birtakım sakatlıkları mevcut! Galatasaray, yeni sezon öncesinde kadrosunu merkez orta saha oyuncusu ile güçlendirmek istiyordu. Temmuz ayının sonunda UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci ön eleme turu ilk maçına çıkacak olan Galatasaray’ın Torreira ve Oliveira’nın sakatlığını da dikkate alarak en az bir merkez orta saha oyuncusunu kadrosuna katması gerekiyor.

Okan Buruk, takımdaki eksikleri dikkate alarak sahaya farklı bir ilk 11 ile çıkmak zorunda kaldı. Kalede Batuhan, defansta Boey, Kaan, Emin ve Dubois, merkez orta sahada Berkan ve Midtsjö, ileri üçlüde Yunus, Mertens ve Emre, forvette de Barış Alper vardı.

Galatasaray Maçı İki Golle Kazandı

Maçın favorisi tahmin edebileceğiniz üzere Galatasaray idi. Sarı kırmızılı takım, maça oldukça iyi bir başlangıç yaptı. Mauro Icardi ve Bafetimbi Gomis’in ayrılığının ardından forvette tek alternatif olarak kalan Barış Alper Yılmaz, yedinci dakikada attığı golle takımını 1-0 öne geçirdi. Okan Buruk, ikinci yarıda çok sayıda oyuncu değişikliği yaptı. Genç oyuncular Efe Akman ve Ali Turap Bülbül de oyuna giren isimler oldular. Galatasaray, Sacha Boey’in 68’inci dakikada attığı gol ile farkı ikiye çıkardı. Maçı da 2-0 gibi net bir skorla kazandı.

432

Efe Akman’ın Oyunu İlerisi İçin Umut Verdi

Galatasaray’da performansı merak edilen isimlerden birisi de Efe Akman idi. Ağabeyi Hamza Akman ile beraber Avusturya kampında yer alan Efe Akman’ın büyük potansiyelinin olduğu söyleniyordu. Hatta, Roma’nın Nicolo Zaniolo transferi sırasında Efe Akman’ın transfer önceliğini aldığı dile getiriliyordu.

Efe Akman, Türkiye U17 milli takımında da forma giyen bir isim! Okan Buruk, Kisvarda maçının ikinci yarısında Efe Akman’ı oyuna sürdü. 2006 doğumlu oyuncu, kısıtlı süre almış olsa da orta sahada sırıtmadı. Ön libero ve merkez orta saha pozisyonunda oynayan Efe Akman, rakip ataklar sırasında doğru pozisyon alması ve kesiciliği ile öne çıktı. Ayrıca, uzun pasları da isabetliydi. Genç oyuncu, Galatasaray’ın önümüzdeki hazırlık maçlarında da süre alacağa benziyor. Bu oyuncu, çok genç yaşta A takımın önemli bir oyuncusu olabilir.