
UEFA Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme maçında Galatasaray, PSV Eidhoven ile karşı karşıya geldi. 5-1 rakibine yenilen Cim Bom, son 3 senedir 40 transfer yaparken bir oyuncu hariç kimseye transfer teklifi gelmedi.
4 yeni oyuncunun transfer süreci Fatih Terim tarafından askıya alınmasının yanı sıra ağır bir yenilgiye neden olan PSV maçındaki kadro ve taktikler büyük bir tartışmaya neden oldu. 5-1’lik bozgununun olası 5 nedeni de tartışmalar sonucu belirlendi.
Maçın Detayları
Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme maçı kapsamında PSV ile sahada kozlarını paylaştı. PSV’ye 5-1 mağlup olan Cim Bom, ağır bir yenilgi deneyimledi. Bu bozgundan sonra hem yönetimin hem de taraftarın sinirleri bozuldu.
Takımını tanıyamadığını belirten Fatih Terim ise bu yenilgiden mesul olan herkesin bir bedel ödeyeceğini belirtti.
Bu sonuçla bir üst tura geçmenin epey zorlaştığı belirtilirken sarı kırmızılıların Şampiyonlar Ligi’ne veda etmesine kesin gözüyle bakılıyor. PSV ile rövanş maçı ise 28 Temmuz Çarşamba günü Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nda gerçekleşecek.

Hataların Sıralandığı 4 Madde
Bu maçın sorumlusu olarak bilet Fatih Terim’e kesildi ve takımdaki hatalar zinciri 4 maddede sıralandı.
Tecrübeli teknik direktör Fatih Terim’in ilk 11 listesinde futbolcuların hepsi kendi döneminde kadroya katılan oyunculardan oluşuyor. Ancak başarılı çalıştırıcının bu oyuncular için 3 senemiz var demesinin ardından böyle bir hamlede bulunması soru işaretlerine neden oldu.
Son 3 senede takıma 40’tan fazla transfer yapılırken mevcut kadrodaki oyunculara transfer teklifi henüz gelmedi. Sadece Marcao’ya transfer teklifi geldi.
Takım bu süreç zarfında Luyindama ve Diagne’ye 21 milyon Euro değerinde bonservis bedeli öderken Babel ve Falcao ile astronomik bedeldeki sözleşme yapıldı. Bu durum takıma finansal açıdan oldukça maliyetli oldu.

Galatasaray sezonu PSV maçından 10 gün açtı. Dolayısıyla yeterince hazırlık yapamayan Galatasaray’ın hamlığı ağır bir yenilgi ile sonuçlanan PSV maçında ortaya çıktı. Cim Bom, ikili mücadelede geride kaldı.
Fatih Terim, üçlü savunma için Arda ve Babel’i seçmişti. Ancak görece yaşlı ve temposuz olan bu oyuncuların ilk 11’de olması PSV’nin karşılaşmada kolayca fark yaratmasına sebep oldu.