Dün akşam Konferans Ligi rövanş maçı kapsamında Fenerbahçe Slavia Prag karşısına çıktı. Bu maçı yenmesi gereken Fenerbahçe rakibine 3-2 yenildi ve Avrupa Kupası’na veda etti. Öte yandan Galatasaray’ın son 16 maç kurası da bugün çekildi ve rakibi Barcelona oldu.
Ülke temsilcimiz olarak son kalen kale Galatasaray oldu. Sarı kırmızılı takımı Fatih Terim yönetiminde ve sezonun başında Avrupa kupasında lider olarak kendi grubunu tamamlamıştı. Barcelona karşısında düşen performansı ve Torrent ile nasıl bir performans sergileyecek merak ediliyor.
Fenerbahçe’de Bu Sezon Lig Kupası Dışında Kupa Yok

Sarı lacivertli Fenerbahçe’de bu sezon kupası bir yıl olacak gibi duruyor. Ziraat Türkiye Kupası’ndan elendi, Avrupa Konferans Ligi’nden elendi ve şu an her ne kadar İsmail Kartal matematiksel olarak mümkün dese de Süper Lig şampiyonluğu çok uzak bir ihtimal.
43 puanla 5. Sırada yer alan Fenerbahçe lider takım Trabzonspor ile arasındaki puan farkını 20’ye yükseltti. Hangi aşamada Trabzonspor hiç kazanamayıp Fenerbahçe hep kazanacak merak ediliyor.
Dün akşam Slavia Prag karşısında daha ilk yarıda hemen kalesinde gol gören Fenerbahçe motivasyonu düşük bir şekilde maça başladı. 19. Dakikada Slavia Prag’tan ilk golü Ivan Schranz kaydetti ve ikinci golde 27. Dakikada Yira Sor’dan geldi. Maçın ilk yarısında iki golü kalesinde gören Fenerbahçe bu gollere sadece 1 golle karşılık verdi.
Mert Hakan Yandaş 39. Dakikada gol attı ve fark bire düştü. Maçın ilk yarısı 2-1 bitti. İkinci yarıda ise golleri Slavia Prag’tan yine 63. Dakikada Yira Sor kaydederken Fenerbahçe’de 90. Dakikada Mergim Berisha kaydetti. Maç 3-2’lik Slavia Prag üstünlüğünde bitti.
Galatasaray Barcelona İçin Hazır Mı

Sarı kırmızılı Galatasaray takımının Avrupa Ligi son 16 tur maçlarında rakibi kura sonucu Barcelona oldu. Grup maçlarını lider olarak bitiren Galatasaray şubat ayında hiç maç oynamadı bu yüzden.
Barcelona ile olan maçları da ilk maç 10 Mart 2022’de oynanacak. Rövanş maçları da tam 7 gün sonra, 17 Mart 2022’de oynanacak. Galatasaray rakibini yenmeyi başarırsa çeyrek finale yani son 8 takıma yükselecek.
Avrupa Ligi son 16 tur maçlarındaki rakipler;
Rangers – Kızılyıldız
Braga – Monaco
Porto – Lyon
Atalanta – Bayer Leverkusen
Sevilla – West Ham
Barcelona – Galatasaray
Leipzig – Spartak Moskova Real Betis – Eintracht Frankfurt
Üç Büyükler Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe Haberleri