FENERBAHÇE’DE FORVET SIKINTISI

Posted by

Kadrosunda 4 adet forvet olmasına rağmen mücadele vermiş olduğu Spor Toto Süper Lig’in şampiyonluk yarışında forvetlerinden vasat bir performans gören sarı lacivertliler adeta forvetsiz oynuyor.

Sarı lacivertli ekip Fenerbahçe’de Tanzanyalı forvet Samatta içerisinde bulunduğumuz sezon itibariyle, ezeli rakibi Beşiktaş’ın stoperi Vida kadar rakip fileleri havalandırma başarısı gösterdi.

SAVUNMACI KADAR GOL ATTI

Sarı lacivertli ekip Fenerbahçe’de şampiyonluk yolunda puan kayıplarının yaşanmasına sebep olan performansın gösterilmesinde hücum oyuncularının rolü çok büyük. Sarı lacivertlilerin transfer edilmesi sonrasında en büyük hayal kırıklığı yaşamasına sebep olan isim tartışmasız Mbwana Samatta oldu.

İçerisinde bulunduğumuz sezonun başında Aston Villa’dan takıma dahil olan Tanzanyalı forvet Süper Lig kapsamında forma giymiş olduğu 23 müsabakada rakip fileleri yalnızca 4 kez havalandırırken 31. Hafta kapsamında derbi mücadelesi verdiği Beşiktaş’ın stoperi Damagoj Vida ile aynı sayıda gole sahip.

Siyah Beyazlıların tecrübeli stoperi derbi mücadelesinde ağlara göndermiş olduğu kafa vuruşu sayesinde Fenerbahçeli Samattayı gol istatistiğinde yakalamayı başardı.

HES Kablo Kayserispor’un savunma oyuncusu Uğur Demirok’un 6 kez rakip fileleri havalandırma başarısı gösterdiği Süper Lig gol krallığında Mbwana Samatta forvet oyuncusu olarak bu 2 stoper oyuncusunun gerisinde kalarak vasatın altında bir performans gösterdi.

Süper Lig kapsamında kıran kırana bir şampiyonluk mücadelesi vermeye devam eden ancak yaşadığı puan kayıpları nedeniyle sabırların taştığı Sarı Lacivertli Fenerbahçe yönetiminin 4 yıllık bir süre zarfı için kontrata imza atmış olduğu Tanzanyalı 28 yaşındaki forvet için kulüp bulma çalışmaları şimdiden başladı.

6 MİLYON ZARAR

İçerisinde bulunduğumuz sezonun sona ermesiyle birlikte, Sarı lacivertliler anlaşma gereği Samatta için Premiere Lig ekibi Aston Villa’ya 6 Milyon Euro ödemek zorunda. Lig’de alınacak sonuçlara bağlı olarak bu ücret 750 bin Euro da artabilir.

Sarı lacivertlilerin transfer edilmesi sonrasında en büyük hayal kırıklığı yaşamasına sebep olan isim tartışmasız Mbwana Samatta oldu.

İçerisinde bulunduğumuz sezonun başında Aston Villa’dan takıma dahil olan Tanzanyalı forvet Süper Lig kapsamında forma giymiş olduğu 23 müsabakada rakip fileleri yalnızca 4 kez havalandırabildi.

Comments are closed.