2022 Haziran ayında Galatasaray Spor kulübü başkanı seçilen Burak Elmas, bu sezon birçok branşta sportif açıdan yaşanılan başarısızlıklar sebebiyle eleştiri topladı. Galatasaray Spor Kulübü’nün 2021 yılı olağan genel kurulu toplantısında Burak Elmas yönetiminin altı aylık faaliyetlerinin mali ve idari açıdan ibrası sonuçlandı. Uzun süren kongrenin sonunda Burak elmas ve yönetimi mali yönden ibra edilirken idari yönden ibra edilmedi ve Başkan Burak Elmas seçime gitme kararı aldı.

Vaatler ve Tutulmayan Sözler
Mustafa Cengiz yönetiminin görev süresi dolmasının ardından 2022 yılı haziran ayında beş adaylığı bir seçime giden Galatasaray Spor kulübü, yeni başkanını Burak Elmas olarak belirlemişti. Seçim sürecinde birçok vaatte bulunan Başkan Elmas, sezon içersinde bu vaatlerin gerçekleşmemesi sebebiyle sarı kırmızılı taraftarlardan ve Galatasaray üyelerinden tepki topladı. Seçim öncesinde birçok kulvarda projesi olduğunu ve futbol AŞ’nin başına teknik direktör Fatih Terim’i getirerek yeni bir yapılanma kurmak istediğini sık sık dile getiren Galatasaray başkanı Burak Elmas, özellikle futbol takımının aldığı başarısız sonuçlar ve vaat edilen sponsorluk anlaşmaları gerçekleşmemesi camianın tepkilerine yol açmıştı.
Stat ismi sponsorluğu için Türk Telekom ile yapılan anlaşmanın son senesini dolduran Sarı kırmızılılarda Başkan Elmas, seçim öncesinde stat sponsorluğu için dünyaca ünlü havayolu şirketi ile 100 Milyon Dolarlık protokol anlaşması imzaladığını söyleyerek vaatte bulunmuştu. Seçildikten sonra ise böyle bir anlaşmanın olmadığı ve gelinen noktada Aralık ayında NEF ile stat ismi sponsorluğu için anlaşan Burak Elmas, Galatasaray üyeleri ve sarı kırmızılı taraftarlardan tepki topladı. NEF ile 5+5 yıllık sözleşme imzalayan Galatasaray yönetimi, 750 Milyon TL’lik anlaşma yaptı. Başkan Elmas’ın seçimden önce vaatte bulunduğu ve gerçekleştiremediği en önemli vaatlerden biri de kasa kolaylığıydı. Sezon başında potansiyelli oyuncuları kadrosuna katan Galatasaray yönetimi bu oyuncuların çoğunun ödemelerini taksitlendirerek yaptı. Başkan Burak elmasın en çok tepki aldığı konu ise yönetim kurulunda yer alan Işıtan Gün hakkında aldığı karardı. Işıtan Gün’ün kişisel hesabında yer alan kadınlara yönelik cinsel söylemler, hem Galatasaray cephesi hem de ülke çapında büyük tepkilere yol açmışken, Başkan Elmas’ın Işıtan Gün’ün görevine son vermemesi yanlış verilen kararlardan biriydi.

Galatasaray’da Sportif Başarısızlık
Teknik direktör Fatih Terim’i takım başına getirerek gençleştirme projesi adı altında birçok potansiyel futbolcu kadrosuna katan sarı kırmızılı yönetim, Süper Lig’de alınan başarısız sonuçlar ve takımın 13. sıraya gerilemesiyle birlikte Fatih Terim’in görevine son verdi. Bu karar sarı kırmızılı taraftarlar ve bazı Galatasaray üyeleri tarafından olumsuz karşılandı. Terim’den sonra takımın başına İspanyol teknik direktör Domenec Torrent geçmesine rağmen ligde istenen konuma ulaşılamadı ve UEFA Avrupa Ligi’nde elenen Galatasaray, son yılların en kötü lig performansını gerçekleştirdi. Birçok spor branşında da ilk 4’ün dışında kalan Burak Elmas ve yönetimi, kongrede alınan kararla birlikte seçime gitmek zorunda kaldı.
Üç Büyükler Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe Haberleri