Sarı lacivertli takım; Jorge Jesus önderliğinde 2022 – 2023 sezonunu şampiyonluk ile tamamlamak istiyor. Portekizli teknik adamın Fenerbahçe’de neler yapacağı merak ediliyor. Her şeyden önce, hangi futbolcuların takımdan ayrılacağına karar verilecek. Buna ek olarak, kadronun durumuna göre transfer çalışmaları başlayacak.
Jorge Jesus; hem Avrupa hem de Güney Amerika piyasasına oldukça hakim! Fenerbahçe’nin forvet ihtiyacı olduğunun da farkında! Bu yüzden, takımı şampiyonluğa taşıyacak ve en az 20 gol atabilecek bir oyuncuyu takıma kazandırmak istiyor. Jorge Jesus; aradığı golcüyü Benfica’da buldu.

Jorge Jesus Carlos Vinicius’u İstiyor
Herkesin bildiği gibi Jorge Jesus uzun süre Portekiz’in ünlü takımı Benfica’yı çalıştırdı. O dönem transfer ettirdiği ve verim aldığı oyunculardan birisi de Brezilyalı Carlos Vinicius olmuştu. 1995 doğumlu forvet; yeteneğiyle dikkat çekiyor. Fakat, bilhassa son iki sezonu kötü geçirdi. Bu yüzden, çıkış yapabileceği bir takım arıyor.
Jorge Jesus; Carlos Vinicius’un Fenerbahçe için uygun bir isim olduğunu düşünüyor. Takımın gol sorununu çözeceğine yürekten inanıyor. Brezilyalı oyuncu da Fenerbahçe’ye gelmek adına bir hayli istekli! Jorge Jesus’un Benfica’da oynadığı dönemde kendisiyle hem saha içerisinde hem de saha dışında çok ilgilendiğini söylüyor. Carlos Vinicius; Jorge Jesus’un kendisine bir baba ve öğretmen gibi davranmasından oldukça mutlu olduğunu dile getiriyor.

Carlos Vinicius Kimdir?
25 Mart 1995 tarihinde dünyaya gelmiştir. 1.90 boyundadır. Henüz Brezilya milli takımına çağrılmamıştır. Sol ayağını etkili bir şekilde kullanır. 27 yaşındaki oyuncu; futbola tahmin edebileceğiniz gibi Brezilya’da başladı. Farklı takımlarda oynadı. Ardından, 2017 – 2018 sezonunun başında Portekiz ligi takımlarından Real SC’ye transfer oldu. Burada 38 maçta 20 gol atıp beş asist yaptı. Gösterdiği performans sayesinde Avrupa’nın farklı kulüplerinin dikkatini çekti.
2018 yılının Temmuz ayında dört milyon Euro karşılığında İtalya’nın Napoli takımına transfer oldu. Ancak, Napoli; o dönem 23 yaşında olan oyuncuyu bir diğer Portekiz kulübü olan Rio Ave FC’ye kiraladı. Carlos Vinicius; 2018 – 2019 sezonunun ilk yarısını 20 maçta 14 gol atıp iki asist yaparak tamamladı. Napoli; oyuncuyu 2019 yılının Ocak ayında Monaco’ya kiraladı. Fransız takımında 16 maçta iki gol atıp iki asist yapan Carlos Vinicius; Temmuz ayında 17 milyon Euro karşılığında Benfica’ya transfer oldu.
2019 – 2020 sezonu Brezilyalı oyuncu için harika geçti. 47 maçta 24 gol atıp 13 asist yaptı. 2020 – 2021 sezonunun başında üç milyon Euro kiralama bedeli ve satın alma opsiyonu ile beraber Tottenham’a kiralandı. İngiliz kulübünde 22 maça çıktı. 10 gol atıp üç asist yaptı. Tottenham; oyuncunun satın alma opsiyonunu kullanmadı.
Benfica; oyuncuyu 2021 – 2022 sezonu öncesinde PSV Eindhoven’a kiraladı. Geçtiğimiz sezon 36 maçta yedi gol atıp yedi asist yapan Brezilyalı daha çok forma şansı bulabileceği bir takıma gitmek istiyor.
Üç Büyükler Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe Haberleri