Süper Lig’in 17’inci haftasında oynadığı Beşiktaş maçından sonra tartışmalı teknik direktörü VitorPereira ile yollarını ayıran ve o tarihten bu yana maçlara geçici teknik direktör Zeki Murat Göle ile çıkan Fenerbahçe’de ana hedef en kısa sürede takıma en uygun hocayla anlaşarak çalışmalara başlamak.
İlk devrenin son haftasında oynanacak Yeni Malatyaspor maçından sonra çalışmalarını daha da hızlandıracak olan yönetimin 10 Ocak 2022 tarihinde oynanacak olan Adana Demirspor maçı öncesi takımı bir teknik direktöre emanet etmek istediği bilinirken, basında yer alan iddialar Sarı Lacivertlilerin Brezilya’nın efsane hocası Luiz Felipe Scolari ile görüştüğü ve Scolari’nin yardımcısı olarak da tanıdık bir ismi belirlediği yönünde.

Hoca Scolari Yardımcısı Alex De Souza
Süper Lig’in 19’uncu haftasında kendi sahasında konuk edeceği Yeni Malatyaspor maçıyla birlikte kırılma anlarıyla dolu bir ilk devreyi gerisinde bırakacak olan Fenerbahçe’de gündemin ilk sırasında yeni teknik direktörün kim olacağı sorusunun cevaplanması bulunuyor.
Sarı Lacivertlilerin yerli ve yabancı pek çok teknik direktörle temasa geçtiği ancak bunların birçoğundan olumsuz cevap aldığı biliniyor. Yabancı teknik direktör kategorisinde en son Almanya Milli Takımı’ndaki uzun süreli görevinden ayrıldıktan sonra kulüp çalıştırmayan Joachim Löw ile yapılan görüşmelerden olumlu dönüş alamayan Fenerbahçe, yerli teknik direktör adayı olarak belirlediği Kenan Koçak ile ise TFF’nin anlaşmaya izin vermemesi nedeniyle el sıkışamamıştı.
Vitor Pereira’nın ikinci dönemi başlamadan önce yaptığı açıklamalarda takımın başına Bielsa kalibresinde bir teknik adamı getirmeyi hedeflediklerini belirten ancak Pereira hamlesi nedeniyle sonra çok eleştiri toplayan Ali Koç’un bu sefer hedefini gerçekleştirmek istediği ifade edilirken, bu hedef doğrultusunda görüşülen son ismin FelipeScolari olduğu iddia ediliyor.
73 yaşındaki teknik direktörün takımın başına getirilmesi yönetim tarafından ciddi biçimde düşünülürken, Scolari’ye yardımcı olması için de Fenerbahçe’nin efsanesi Alex De Souza’nın getirilmesi ve Scolari sonrası dönemde Alex ile yola devam edilmesine dair tartışmaların devam ettiği belirtiliyor. Bununla birlikte Scolari alternatifini de listeye ekleyen Fenerbahçe’de hala en güçlü aday SlavenBilic.

Bilic Türkiye’ye Geri Dönüyor
2012/2013 sezonundan 2014/2015 sezonuna kadar Beşiktaş’ı çalıştıran ve takımın başında gösterdiği performansla birlikte Türkiye’deki futbolseverlerin takdirini kazanan Slaven Bilic’in Fenerbahçe için en güçlü aday olması sürpriz değil.
Fenerbahçe’nin Vitor Pereira ile anlaşmadan önce çok ciddi bir şekilde görüştüğü ve hatta el sıkıştığı bilinen Hırvat teknik direktörün kulübü Beijing Guoan tarafından gönderilmemesi nedeniyle anlaşmanın suya düştüğü ve Fenerbahçe’nin bu gelişmeden sonra Pereira ile anlaşmaya vardığı biliniyor.
Çin kulübüyle sözleşmesi 2021 yılının son gününde bitecek olan SlavenBilic’in Fenerbahçe ile olan anlaşması nedeniyle eski kulübü Beşiktaş’tan gelen teklifi reddettiği ve 2022 yılının ilk günlerinde Fenerbahçe’nin başına geçmeyi hedeflediği iddia ediliyor.
Üç Büyükler Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe Haberleri