
Fenerbahçe’deki yeni teknik direktörün kim olacağına dair belirsizlikler devam ederken, sarı lacivertliler diğer yandan da transfer çalışmalarına devam ediyor.
Birkaç mevkiye nokta atışı transferler yapmak isteyen Fenerbahçe’de transfer yapılacak olan mevkilerden biri de hiç şüphesiz kanat bölgesi. Buraya her ne kadar Medipol Başakşehir’den Edin Visca’yı transfer edeceği spor basınında sık sık yer alsa da sarı lacivertlilerin gündemine bambaşka bir isim geldi.
Leed United’da Talip Oldu
Transfer çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe’de kanat mevkisi için arayışlar sürüyor. Bu bağlamda sarı lacivertlilerin gündemine beklenmedik bir isim geldi. Gelen bilgilere göre Fenerbahçe, İngiltere takımlarından Bournemouth forması giyen Arnaut Danjuma Groeneveld’i hedefine aldı. Takımı Premier Lig’e çıkamadığı için ayrılmak isteyen Hollandalı kanat oyuncusunu takıma katmak isteyen sarı lacivertliler bu transferde ne yazık ki yalnız değil.

2019 yılında Belçika’nın Club Brugge takımından İngiltere’nin Bournemouth takımına 16 milyon euro’luk bir bonservis bedeli ile transfer olan 24 yaşındaki kanat oyuncusunu Fenerbahçe’nin yanı sıra İngiltere Premier Lig takımlarından Leed United’da talip olmuş durumda.
Arnaut Danjuma Groeneveld’in Forma Giydiği Kulüpler
Futbolculuk kariyerine 2015 – 2016 sezonunda Hollanda takımlarından PSV’nin U19 kategorisinde başlayan Arnaut Danjuma Groeneveld, 2016 – 2017 sezonuna kadar burada hem U19 kategorisinde hem B takım klasmanındamaçlara çıktı.
Toplamda 3 maçta forma giyen Arnaut Danjuma Groeneveld, bu maçlarda gol veya asist katkısı sağlayamadı. Daha sonra 2016 – 2017 sezonunda Hollanda’nın bir başka takımı olan NEC Nijmegen’e transfer olan Arnaut Danjuma Groeneveld, burada iki sezon boyunca forma giydi. Bu süreçte toplamda 46 maçta sahaya çıkan Arnaut Danjuma Groeneveld, toplamda 14 gol atıp 16 da asist yapmayı başardı.

Ardından 2018 – 2019 sezonunda Belçika’nın Club Brugge takımına transfer olan Hollandalı kanat oyuncusu, burada 1 sezon boyunca forma giydi. Bu süre içerisinde 25 maçta görev alan Arnaut Danjuma Groeneveld, 6 gol atıp 4 asist yaptı.
Daha sonra 2019 – 2020 sezonunda İngiltere Premier Lig Takımları’ndan Bournemouth’a transfer olan 24 yaşındaki kanat oyuncusu, toplamda 52 maçta sahaya çıktı ve 17 gol atıp 8 de asist yapmayı başardı. Ayrıca Arnaut Danjuma Groeneveld, Hollanda Milli Takım forması ile de 1 kez sahaya çıktı.
Üç Büyükler Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe Haberleri