FENERBAHÇE’NİN HOCA ARAYIŞINDA ÖNE ÇIKAN İSİMLER

fenerbahcenin hoca arayisinda one cikan isimler 3buyukler

Fenerbahçe’nin Başkanı Ali Koç, son olarak yabancı bir teknik direktörle çalışacaklarını açıkladıktan sonra, gündeme her gün yeni bir çalıştırıcının ismi yansımaya başladı. İspanyol Marca gazetesine göre, sarı lacivertli yönetim, bir dönem Beşiktaş’ta da teknik direktörlük yapan Bernd Schuster’e teklif götürdü. Öte yandan Fenerbahçe’nin ilgilendiği bir diğer ismin ise Alman çalıştırıcı Ragnick olduğu öğrenildi. Ali Koç’un üçüncü seçeneğinin de Fransız çalıştırıcı Rudi Garcia olduğu belirtildi.

Fenerbahçe’nin gelecek sezonda yabancı bir hoca ile çalışacağını duyurmasının ardından, Avrupa basınına konuyla ilgili pek çok haber yansıdı. İspanyol gazetesi Marca’da yer alan habere göre, sarı lacivertli yönetim bir dönem Beşiktaş’ta da teknik direktörlük yapan Bernd Schuster’e teklif götürdü. 2010/2011 sezonunda siyah beyazlı ekibi çalıştıran Alman teknik adam, daha önce ise Real Madrid, Getafe, Malaga ve Shakhtar gibi takımlarda da görev almıştı.

Schuster son olarak Çin’in DL Yifang takımını çalıştırdı ve 10 Şubat 2019’da buradaki görevinden ayrıldı. Marca’da yer alan haberde, 61 yaşındaki teknik direktörün, sarı lacivertli yönetimin kendisine sunduğu teklifi aceleci davranmadan düşünmek ve detaylı bir şekilde analiz etmek istediği belirtildi. Öte yandan Fenerbahçe’nin, Bernd Schuster’in yanı sıra teknik direktörlük için düşündüğü ikinci ismin, Alman çalıştırıcı Ragnick olduğu öğrenildi.

RAGNİCK EVERTON’IN DA GÜNDEMİNDE

Fenerbahçe’nin gündeminde yer alan teknik direktörler arasında, taraftarları en çok heyecanlandıran hocaların başında Ragnick’in geldiği öğrenildi. Alman çalıştırıcının, genç oyuncuların performanslarını değerlendirmeleri konusunda oldukça başarılı olması ve yönettiği her takımda başarılı bir sistem oturtması, sarı lacivertli taraftarın dikkatini bu hocaya yoğunlaştırmasına sebep oldu.

Öte yandan İngiliz basınında yer alan haberlere göre, 62 yaşındaki teknik adam, Carlo Ancelotti’yi Real Madrid’e kaptıran Premier Lig takımı Everton’ın da gündemine girdi. Everton’ın Fenerbahçe’yle karşı karşıya geldiği bir diğer teknik direktör ise Nuno Espirito Santo. Portekizli hoca, Fenerbahçe’nin listesinde ilk sırada yer almıyor ancak lacivert beyazlılar, önceliği Premier Lig tecrübesinden ötürü Santo’ya verdi.

ALİ KOÇ RUDİ GARCİA’YI DA İŞARET ETTİ

fenerbahcenin hoca arayisinda one cikan isimler 3buyukler 2

Başkan Ali Koç, her ne kadar özellikle Alman ve Portekiz ekollerine öncelik vereceklerini duyursa da, başka bir ekolden gelen bir teknik adamla da anlaşabileceklerini ifade etmişti. Bu konuda öne çıkan adaylardan birinin ise Rudi Garcia olduğu öğrenildi. Aslında Fransız hocanın adı, daha önce de Fenerbahçe ile anılmıştı.

2020/2021 sezonunda Lyon ile Ligue 1’i 4. sırada tamamlayan 57 yaşındaki teknik direktör, sezon bitimiyle takımdaki görevinden ayrıldı. Öte yandan Garcia’nın kariyerinde öne çıkan en önemli başarının, 2010/2011 sezonunda Lille’yi Ligue 1’in şampiyonu yapması olduğu biliniyor. Ayrıca Rudi Garcia, Fenerbahçe’ye gelmesi halinde, geçen yaz Lyon’da oynamasını çok istediği eski öğrencisi Luiz Gustavo’ya da kavuşabilir.

Ayrıca inceleyebilirsiniz

Beşiktaş – Kasımpaşa Maçı Saat Kaçta? Hangi Kanalda?

Beşiktaş – Kasımpaşa Maçı Saat Kaçta? Hangi Kanalda?

Trendyol Süper Lig’in 27. haftasında Beşiktaş ile Kasımpaşa karşı karşıya geliyor. 19 Mart 2026 tarihinde …