Galatasaray Evinde Rizespor Maçında 3 Puanı Aldı

Spor Toto Süper Lig’in 27. Haftasında Galatasaray takımı kendi evinde, kendi sahasında, Ali Sami Yen NEF Stadyumu’nda Çaykur Rizespor’u konuk etti. Maç için yoğun bir hazırlık temposu geçiren Galatasaray çalışmalarının meyvesini aldı.

Maçta toplamda 6 gol atıldı. Yine penaltı kararlarının havada uçuştuğu maçta 2 penaltı vuruşu kullanıldı ve sadece biri gole dönüştü. Maçta Rizespor’un golleri; 8. Dakikada Gedson Fernandes ve 49. Dakikada Tyler Boyd. Galatasaray’ın golleri de; 40. Dakikada Patrick Van Aanholt, 70. Dakikada Ryan Babel penaltıdan, 87. Dakikada Patrick Van Aanholt yine gol attı ve son golü de 90+8. Dakikada Bafetimbi Gomis kaydetti.

3buyukler Galatasaray evinde rizespor Macinda 3 Puani Aldi

Galatasaray Eski Oyuncusundan Gol Yedi

Bu sezonun transfer dönemindeki bir türlü alınamayan ve yılan hikayesine dönen oyuncusu Gedson Fernandes Türkiye’ye Beşiktaş’ın oyuncusu olarak geldi. Beşiktaş yabancı sayı sınırından dolayı oyuncusunu Çaykur Rizespor’a kiraladı.

Çaykur Rizespor forması giyen ve geldiği günden beri ilk 11’de sahaya çıkan Gedson Fernandes Galatasaray maçında ilk golünü attı. 8. Dakikada harika bir köşe vuruşu ile takımını öne geçiren golü attı.

Maçın ilk yarısı çok baskılı ve pozisyonlu geçti. Galatasaray çok fazla gol şansı yakalasa da top bir türlü ağlar ile buluşmadı. Maça eşitlik getiren golü 40. Dakikada Patrick Van Aanholt’dan geldi. Süper Lig’de ve Galatasaray forması ile ilk golünü atan Patrick Van Aanholt takımına eşitlik getirdi.

Maçın ilk yarısı eşitlikle bitti. Maçın ikinci yarısında her iki takımda baskılarına devam etti. Maçın ikinci yarısındaki ilk gol yine konuk takım Çaykur Rizespor’dan geldi. 49. Dakikada Tyler Boyd sahneye çıktı ve skor 2-1 oldu.

Galatasaray’da Yine Penaltı

galatasaray

Maçın beraberlik golü penaltı ile geldi. 70. Dakikada penaltı vuruşunun başına Ryan Babel geçti. Çok kısa bir süre önce bir penaltı hakkı daha kazanan Galatasaray Gomis ile penaltıyı gole çeviremedi.

Ryan Babel 70. Dakikada penaltıyı gole çevirdi ve skor eşitlendi. Maçta bir kez daha eşitlik sağlanmış oldu. Maçın ikinci yarısı çok durduğu için 7 dakikada uzatma geldi. Uzatma dakikaları da durunca maç tahmininden de daha uzun sürdü.

90+3. Dakikada Çaykur Rizespor’da Fabrico Baiano ikinci sarıdan kırmızı kart gördü ve oyundan çıktı. Maçta son sözü Galatasaray Gomis ile söyledi. 90+8. Dakikada Gomis müthiş bir depar attı ve golü attı.

Ayrıca inceleyebilirsiniz

Beşiktaş – Kasımpaşa Maçı Saat Kaçta? Hangi Kanalda?

Beşiktaş – Kasımpaşa Maçı Saat Kaçta? Hangi Kanalda?

Trendyol Süper Lig’in 27. haftasında Beşiktaş ile Kasımpaşa karşı karşıya geliyor. 19 Mart 2026 tarihinde …