
Geride bıraktığımız sezonu Beşiktaş’la aynı puanda bitirerek şampiyonluk Dayı kaçırmış olan sarı-kırmızılı ekip Galatasaray’da gündemi yoğun bir şekilde meşgul eden başkanlık seçiminin ardından transfer bombalarının Ardarda patlaması bekleniyor.
Uruguaylı sol bek için Alman Kulübü Red Bull Leipzig ne yapmış olduğu görüşmelerden sonuç alamayan sarı-kırmızılı ekip İspanya’nın köklü kulübü Real Betis forması altında ter döken Alex Moreno için kulübe teklif götüreceği iddia edildi.
TEKLİFLERİ DEĞERLENDİRECEK
Sarı-kırmızılı ekipte başkanlık seçimine sayılı günler kala transfer çalışmaları da devam ediyor. Galatasaray’da özellikle açıklanan yabancı kuralı sonrasında transfer çalışmalarında ince elenip sık dokunurken nokta atışı bir oyuncu kadroya dahil edilmek istemiyor.
Bu kapsamda öncelikli tercihi orta sahada sol bek olan sarı-kırmızılı ekip Galatasaray geçtiğimiz sezonda kiralık olarak forma giyen Uruguaylı sol bekin Kulübü Red Bull Leipzig ile anlaşma sağlayamaması sonrasında İspanyol temsilcisi Real Betis forması altında terdöken yetenekli sol bek Alex Moreno için kolları sıvadı.
Sarı kırmızılı ekibin oyuncu izleme komitesi İspanyol oyuncuyu yakın markaja alırken komitenin sarı-kırmızılı yönetime olumlu bir rapor sunduğu öğrenildi. Medyada yer alan iddiaya göre 27 yaşındaki yetenekli sol bek kariyeri boyunca İspanya haricinde bir macera yaşamaması sebebiyle Yurtdışından tekliflere açık olduğu ve mantıklı bulduğu projelere imza atabileceği öğrenildi.
OYUNCUNUN KARİYERİ
Futbol hayatına 2010-2011 sezonunda İspanya’nın yarar kulüplerinde başlayan Alex Moreno 2011-2012 sezonunda İspanyol devi Barcelona’nın 19 yaş altı takımına bedelsiz bir şekilde transfer oldu. İspanyol futbolcu daha sonra 2012-2013 sezonunda Barcelona’nın altyapısından bir başka profesyonel kulübe transfer olmasından sonra 2013-2014 sezonunda köklü İspanyol Kulübü Mallorca’nın 2. takımına geçiş yaptı.

2014-2015 sezonunda tarihler 15 Temmuz 2014’ü gösterdiğinde ir başka İspanyol ekibi Rayo Vallecano’ya bonservis bedeli ödenmeden transfer olan futbolcu 2015/2016 sezonunda ise Kiralık olarak Elche forması giydi. Burada geçirdiği 4 sezonun ardından 019-2020 sezonunda tarihler 21 Ağustos 2019 gösterirken İspanya’nın köprü kulübü Real betis’e 7 milyon euro bonservis bedeli ile transfer oldu. Geride bıraktığımız sezonda 23’ü La Liga ikisi ise Kral Kupası olmak üzere 25 karşılaşmada forma giyen 27 yaşındaki futbolcu 2 Asist yaparken toplam 1985 dakika forma şansı buldu.
Üç Büyükler Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe Haberleri