
Galatasaray, geride bıraktığımız günlerde gerçekleştirdiği seçimli genel kongre ile tarihindeki 38. Başkanı belirledi ve sarı kırmızılılarda Burak Elmas, Galatasaray’ın yeni başkanı oldu. Seçimden önce de teknik direktör Fatih Terim ile yola devam etmek istediğini belirten yeni başkan Burak Elmas, seçimden sonra sözünde durdu ve ilk iş olarak teknik direktör Fatih Terim’i takımın başına getirdi.
Sözleşmesi sona eren teknik direktör Fatih Terim, takımın başına geçtikten sonra Galatasaray, gelecek sezonun hazırlıklarına başladı. Başkan Burak Elmas, seçimden birkaç gün sonra ise Florya Metin Oktay Tesisleri’ne giderek 67 yaşındaki teknik adam ile takımıngeleceği ve yapılacak olan transferler hakkına bilgi alışverişinde bulundu.
Bunun üzerine başkan Burak Elmas’a transfer listesi veren teknik direktör Fatih Terim, takım ile olan çalışmalarına devam ediyor.
Galatasaray’ın Transfer Planları

Galatasaray, önümüzdeki haftalarda Şampiyonlar Ligi 2. Ön eleme turunda Hollanda temsilcisi PSV Eindhoven ile karşılaşacak. Bu kritik karşılaşma öncesinde sarı kırmızılılarda birkaç transferin gerçekleşmesi bekleniyor. Bu isimlerinde geçen sezon takımda kiralık olarak oynayan fakat sözleşmeleri sona eren Gedson Fernandes ve Henry Onyekuru olması bekleniyor.
Öte yandan Galatasaray, geçen sezon A Takım bütçesini 56 milyon euro olarak açıklamış ve ayrıca TFF ise sarı kırmızılılara 546 milyon TL’lik limit koymuştu.
sezon Galatasaray için FFP durumu ortadan kalkmış olsa bile sarı kırmızılılar bütün limitlere ilerleyerek yoluna devam etmek istiyor. Özellikle yüksek paralara futbolcu almak yerine uygun mali kriterlere göre kiralama yolunu tercih edecek olan Galatasaray, bir yandan da oyuncu satışından ekstra kar elde etmek istiyor.
Marcao’nun Piyasa Değeri

Galatasaray’da transfer çalışmaları sürüyor. Gelecek sezon için bir yandan belirlediği futbolculara girişimlerde bulunan sarı kırmızılılar, diğer yandan da oyuncu satarak gelir elde etmek istiyor. Galatasaray’da şu anda en fazla getiriye sahip olan futbolcu ise stoper Marcao. Bilindiği üzere 24 yaşındaki savunmacıya özellikle Rus kulüpleri teklifler yapıyor.
Öte yandan Galatasaray, CSKA Moskova, Dinamo Moskova ve Spartak Moskova gibi takımların ilgi duyduğu futbolcusu için 20 milyon euro civarında bir bonservis bedeli belirledi.
Üç Büyükler Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe Haberleri