2021/2022 yaz transfer döneminde Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera’nın ilerleyen yaşı, düşen formu gibi sebeplerle birlikte yaşayan efsaneyle forma rekabetine girebilecek ve onu ikame edebilecek bir kaleci transfer etmek isteyen Galatasaray, bu hedefine ulaşamamıştı.
Özellikle Göztepe’nin genç kalecisi İrfancan Eğribayat ile ilgilendiği ve İzmir temsilcisi ile masaya oturduğu bilinen Galatasaray, taraflar arasındaki anlaşmazlık nedeniyle transferi rafa kaldırmıştı. Süper Lig’in 16’ıncı haftasında oynanan Sivasspor maçında Fernando Muslera’nın ciddi bir şekilde sakatlanarak oyundan ayrılmasıyla birlikte yüreği ağzına gelen Sarı Kırmızılı taraftarların korktuğu da başına geldi.
Galatasaray içerisinde bir iddia olarak konuşulmaya başlanan ancak artık sorgulanan bir ihtimal haline gelen Muslera’nın sezonu kapatmış olma ihtimali Galatasaray’ı ilk başta yine İrfancan’a yöneltirken, basında yer alan son haberler rotanın değiştiğini iddia ediyor.

Galatasaray’da Sular Durulmuyor
Bu sezona hem UEFA Avrupa Ligi hem de Süper Lig’de başarı hedefiyle başlayan Galatasaray’da UEFA’ya dair hedefler takır takır işliyor ancak Süper Lig’de yaşananlar başta Başkan Burak Elmas olmak üzere Galatasaray camiasının canını sıkıyor.
Şu sıralar yönetim kurulundaki üst düzey yöneticilerin istifasıyla çalkalanan Galatasaray’da eşzamanlı olarak kaleci konusuyla da alakalı problemler yaşanıyor. Süper Lig’in 16’ıncı haftasında oynanan Sivasspor maçında Luyindama ile çarpıştıktan sonra acılar içerisinde yerde kalan Fernando Muslera’nın sakatlığı açıklanmış, bu sakatlığın 8-10 hafta arasında sürebileceği kamuoyunda konuşulmaya başlanmıştı.
Ancak, son başkanlık seçiminde Burak Elmas’a rakip olan Metin Öztürk, ortaya bir iddia attı ve herkesin kafasındaki ihtimali ilk kez yüksek sesle söyleyerek Muslera’nın sezonu tamamen kapattığını iddia etti. En az 2 ay boyunca oynanacak maçlarda yer alamayacak olan 35 yaşındaki eldivenin yokluğunda kaleyi koruması için İrfancan Eğribayat’ın kadroya katılması planlanırken, ortaya atılan bu iddianın gerçek olabilme ihtimali Galatasaraylı yöneticilerin de rotasını değiştirmeye başladı.
Muslera’nın 2 aydan daha uzun bir süre içerisinde dönmesi durumunda yetişemeyeceği UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu maçlarında kaleyi onun gibi koruyabilecek bir kaleci arayan Sarı Kırmızılı yöneticilerin önünde 2 alternatif bulunuyor.

Ya Bernd Leno Ya Alex Meret
Muslera’nın sakatlığının sezon boyunca oynamasını engelleyecek olması ihtimaline yönelik olarak daha yüksek profilli bir kalecinin de arayışlarına başladığı iddia edilen Galatasaray ile ilgili basına yansıyan son haberler, Sarı Kırmızılıların Arsenal forması giyen Bernd Leno ya da Napoli forması giyen Alex Meret’ten birini kadroya katmak istediği yönünde.
Her ikisi de üst düzey kaleciler olmasına rağmen kendi takımlarında bu sezon fazla forma şansı bulamayan Leno ve Meret’ten birini kadrosuna katmak isteyen Galatasaray, bu transferi tamamladıktan sonra kaleyle alakalı soru işaretlerini kafasından silmek ve tamamen önündeki son 16 turuna odaklanmak istiyor. Galatasaray’da kaleye yerli veya yabancı bir oyuncunun transfer edilmesi artık kesin olarak görülüyor.
Üç Büyükler Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe Haberleri