5 farklı strateji ile planlarını oluşturarak büyük başarılara imza atan Jorge Jesus, hücum ve savunma fark etmeksizin stratejileri ile ilgi odağı haline geldi.
Başarılı Bir Teknik Adam

Portekiz’in en ünlü teknik direktörlerinden olan 68 yaşındaki çalıştırıcı, 12 farklı takımda kazanmış olduğu 19 kupa ile büyük bir şöhretin sahibidir. Futbol mantalitesi ve saha içindeki karakteri ile de oldukça dikkat çeken Jorge Jesus, Fenerbahçe’nin çıkmış olduğu toplam 12 resmi maçta 7 galibiyet, 2 mağlubiyet ve 2 beraberlik alarak ön plana çıktı ve kendisinden söz ettirmeyi başardı.
4-1-3-2 dizilişi tercih ettiği en favori oyun sistemidir. Savunmada dörtlü bir diziliş anlayışını tercih eden teknik adam, tek ön liberolu sistemi de tercihlerinin arasında bulundurmaktadır. Ayrıca çift forvetli hücum anlayışı da oyun sisteminde dikkatleri toplamaktadır.
Fenerbahçe’de her geçen gün başarıya imza atan Jesus, maç sonlarında stratejileri hakkında da vurgular yapıyor. Tüm bu stratejileri kafasında kurgulayıp sıklıkla başarı elde eden Jorge Jesus’un teknik zekasına hayran kalmamak elde olmayan bir durumdur.
İşte Herkesçe Merak Konusu Olan O Stratejiler ve Tüm Detayları

Hızlı Futbol ve Hızlı Futbolcu
Jorge Jesus hızlı futbol ve hızlı futbolcu anlayışını savunuyor. Takımının genel olarak 5-7 saniye içerisinde topu kazanması daha sonra rakip kaleye giderek 2-3 saniye içerisinde de topun ayaktan çıkmış olması gerektiğini ifade ediyor.
Duran Top
Jorge Jesus’un futbolda en sevdiği pozisyonlar korner, kaleye yakın frikikler ve serbest vuruştur. Her bir pozisyon için ayrı stratejiler oluşturan teknik adam, takımdaki her futbolcunun hangi atışı, nasıl ve nereden kullanacağı konusunu her zaman belli tutuyor.
Stratejik Fauller
Jorge Jesus, teknik direktörlüğünü üstlenmiş olduğu her takımda mutlaka faullerin öneminin üstünde duruyor. Başarı ile planlanmış stratejik faullerin, rakibin hücumunu kesme olayında önemli bir rolü olduğunu sürekli olarak vurguluyor.
Taç Atışı
Jorge Jesus’un duran top konusundaki önemli görüşlerinin yanında rakip yarı sahada yapılan taç atışları konusunda da önemli görüşleri bulunmaktadır. Daha önce teknik direktörlüğünü yapmış olduğu takımlarda da taç atışlarının üzerinde pek çok kez duran Jesus, şu an teknik direktörlüğünü yapmış olduğu Fenerbahçe takımında da Osayi, Ferdi, Alioski gibi kenar oyunculara sürekli taç atışı çalıştırmaktadır. Sadece antremanlarda değil, maç günlerinde de yapılan taç atışı pratikleri ile örneğin Fenerbahçe- Dinamo Kiev maçında atılmış olan 2. golde taç atışının başarısının etkisi büyüktür ve herkesçe ilgi görüp takdir toplamıştır.
Ofsayt Stratejisi
Ofsayt stratejilerinin üzerinde durması ile Jesus, bu alanda da başarı sağlamış oldu. 5 kez hücum yapma şansı olan Dinamo Kiev 2 kez, Austria Wien 6 kez, Konyaspor 8 kez ve Adana Demirspor 6 kez ofsayta düşmüş oldu.
Üç Büyükler Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe Haberleri