Mostafa Mohamed Galatasaray’a Dönüyor

Galatasaray sezon başında kadrosunu iki önemli forvet ile takviye etti. Paris Saint Germain’den Mauro Icardi ve Benfica’dan Haris Seferovic Galatasaray’a katılan isimler oldular. Buna ek olarak, Bafetimbi Gomis de üçüncü forvet olarak kadroda kendisine yer buluyordu. Haris Seferovic Benfica’daki performansının yarısına bile erişemedi. İsviçreli golcü ile yollar devre arasında ayrıldı. Galatasaray sezona Mauro Icardi ve Bafetimbi Gomis ile devam etme kararı aldı.

Okan Buruk Mısırlı Golcünün Dönüşüne Onay Verdi

3buyukler mostafa mohamed galatasaray a donuyor

Galatasaray oyuncunun kulübü Zamalek’e 3 milyon 850 bin Euro ödeyerek bonservisini aldı. Mostafa Mohamed ile de 30 Haziran 2025 tarihine kadar sözleşme imzalandı. Ancak, Okan Buruk 2021 – 2022 sezonunda oldukça kötü bir performans ortaya koyan Mostafa Mohamed’i takımda düşünmediğini yönetime bildirdi. Dursun Özbek ve Erden Timur oyuncuya takım aramaya başladılar. Mostafa Mohamed ile Fransa’nın Nantes kulübü ilgileniyordu. Nantes oyuncuyu bir yıllığına kiralamayı tercih etti. Fransız kulübü Galatasaray’a 250 bin Euro kiralama bedeli ödeyecekti. Bunun yanı sıra, Nantes dilediği takdirde 5 milyon 750 bin Euro karşılığında oyuncunun bonservisini alabilecekti. Söz konusu satın alma opsiyonu 15 Haziran 2023 tarihine kadar geçerli idi.

Mostafa Mohamed bu sezon Ligue1’de şu ana kadar 33 maça çıktı. Bu maçlarda sahada bin 820 dakika kaldı. Sekiz gol atıp üç asist yaptı. Performansı ile geçer not almayı başardı. Bunun yanı sıra, Avrupa Ligi’nde sekiz maçta 622 dakika sahada kaldı. İki gol atıp iki asist yaptı. Son olarak, Fransa Kupası’nda altı maçta bir gol attığını söyleyebiliriz. Mısırlı golcü Nantes gibi hücum opsiyonları bir hayli sınırlı olan bir takımda yapmış olduğu skor katkısı ile fark yarattı. Bu seviyelerin oyuncusu olduğunu gösterdi.

Okan Buruk herhangi bir sürpriz olmadığı takdirde önümüzdeki sezon da Galatasaray’ı çalıştıracak. Deneyimli teknik adam önümüzdeki sezona dair kadro planlama çalışmaları da yapıyor. Mostafa Mohamed de Okan Buruk’un faydalanmak istediği isimlerden birisi! Mısırlı golcü yaz kampında yer alacak. Kendisine verilen şansı iyi kullandığı takdirde önümüzdeki sezon kadroda kendisine yer bulabilir. Okan Buruk Mostafa Mohamed’in ikinci forvet olarak kadroda yer alabileceğini ve rotasyonda iş yapabileceğini düşünüyor.

3buyukler mostafa mohamed galatasaray a donuyor 1

Galatasaray Forvet Sıkıntısı Çekebilir

Galatasaray’da tek hedef bu sezonu şampiyonluk ile noktalamak! Ancak, Galatasaray’ı şampiyon olsa dahi ciddi sorunlar bekliyor. Mauro Icardi’nin kiralık sözleşmesi 30 Haziran 2023 tarihinde sona erecek. Oyuncunun bonservisini elinde bulunduran Paris Saint Germain Mauro Icardi için Galatasaray’dan 10 milyon Euro bonservis istiyor. Galatasaray söz konusu bedeli düşürmek adına uğraşıyor.

Bafetimbi Gomis’in sözleşmesi de sezon sonunda bitecek. Galatasaray 38 yaşındaki oyuncu ile yeni sözleşme imzalamayı düşünmüyor. Fransız yıldız ile yollar kesin olarak ayrılacak. Bu durum Galatasaray’ın en azından forvet transferi yapılana kadar Mohamed’e ihtiyaç duyduğunu gösteriyor.

Ayrıca inceleyebilirsiniz

Beşiktaş – Kasımpaşa Maçı Saat Kaçta? Hangi Kanalda?

Beşiktaş – Kasımpaşa Maçı Saat Kaçta? Hangi Kanalda?

Trendyol Süper Lig’in 27. haftasında Beşiktaş ile Kasımpaşa karşı karşıya geliyor. 19 Mart 2026 tarihinde …