
Süper Lig’in 39. haftası tamamlandı. Son üç haftaya girdiğimiz şu günlerde her takım için ayrı bir final maçı oynanacak. Liderlik yarışında birinciliği koruyan Beşiktaş onu takip eden ezeli rakipleri Galatasaray ve Fenerbahçe ek olarak aynı zamanda süper toto süper Lig’de eğlence kalan son dört takım içinde oldukça kritik haftalar oynanacak.
BEŞİKTAŞ’TAN BİR İLK
Süper Toto süper Lig’in 39. haftasında siyah-beyazlı lider takım Beşiktaş kendi evinde, kendi sahasında Hatayspor ile karşı karşıya geldi. Bu maçı 7-0 bir sonuçla kazanan Beşiktaş kendi rekorunu geçemedi. Fakat ilk yarısında rakip takımın filesini beş kez havalandırarak tarihe geçti.
1989-1990 sezonunda Beşiktaş yine bir rekora imza atmıştı ve Adana Demirspor maçında 10-0 kazanmıştı. Karşılaşmanın ilk 15 dakikasında maçı neredeyse bitiren Beşiktaş hem Hatayspor karşısında hem denize de rakiplerine şov yaptı. Galatasaray derbisi öncesi oldukça iyi bir performans göstererek sahadan ayrılan Beşiktaş üç puanı rahatlıkla kazandı.
Beşiktaş’ın başarılı oyuncusu Larin Hatayspor maçında dört gol birden attı. Kanadalı oyuncu aynı zamanda 6-0’lık Beşiktaş’ın üstünlüğünü tamamlanan Rizespor maçında da dört gol birden atmıştı. Siyah-beyazlı başarılı oyuncu aynı sezon içerisinde iki maçta da dört gol atan ilk kara Kartal Beşiktaş oyuncusu oldu.
Süper toto süper Lig’in bu sezonunda siyah-beyazlı takım Beşiktaş hem oyuncularıyla hem de bir ekip olarak bir takım olarak oldukça fark yaratıyorlar ve ilkleri başarıyorlar. Sergen Yalçın be öğrencileri bu sezon iki kupayı da kazanmaya çok yakınlar.
GALATASARAY VE FENERBAHÇE’DE YARIŞA DEVAM
Süper Lig’in 39. haftasında Galatasaray deplasmanda Gençlerbirliği ile karşı karşıya geldi. Deplasmanda rakibini iki seferlik üstünlükle yenen Galatasaray üç puanı kendi hanesine yazdırdı ve 75 puana ulaştı. Liderlik yarışını bir an olsun bırakmak istemeyen Galatasaray üçüncü sıradaki yerini korudu. Galatasaray’ın hedefi şampiyon olamasa bile sezonu ikinci sırada tamamlamak.
Sarı kırmızılı Galatasaray’da genç oyuncular ön plana çıkıyor. Gençlerbirliği maçında Süper Lig’de ve Galatasaray formasıyla ilk gölünü atan Halil Dervişoğlu oldukça başarılı bir performans sergiledi. Galatasaray’daki bir diğer önemli oyuncu Emre akbaba ise gollerini atmaya devam ediyor. Son dönemlerde ön plana çıkan bu iki oyuncu da Beşiktaş derbisinde ilk 11’de oynanacağı söyleniyor.
Beşiktaş’ın peşini bırakmak istemeyen Fenerbahçe’de Alanyaspor deplasmanında kaybetti iki puanı Erzurumspor maçında oldukça rahat bir şekilde kazandı. İlk 15 dakika içerisinde üç gol birden atan Fenerbahçe karşılaşmayı 15 dakika içerisinde tamamladı. Emre Belözoğlu ve takımı oldukça başarılı bir performans sergiliyorlar.

Beşiktaş ile arasındaki puan farkını beşe indiren Fenerbahçe kalan haftalara oldukça iyi değerlendirerek şampiyonluk yarısında hala umudun olduğunu ve Beşiktaş’a yetişmek istediğini her hafta her maç sonunda belli ediyor. 40. haftada Fenerbahçe iki ezeli rakibinin karşı karşıya gelecek haftayı galibiyetle kapatarak koltuğuna geçebilmek için puanları daha da azaltmak istiyor.
Süper toto süper Lig’in 40. haftasında Galatasaray ve Beşiktaş derbide karşı karşıya gelecekken Fenerbahçe ise Ankaragücü ile karşı karşıya gelecek. Tüm takımların maçları 8 Mayıs Cumartesi günü saat 20:30’da oynanacak. Süper Toto Süper Lig’de artık son üç haftaya girdik. Her takım için ekstrem önemli olan bu son üç hafta dengeleri değiştirecek.
Üç Büyükler Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe Haberleri