
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Fatih Terim’e verilen 5 maçlık men cezasını 4 maça düşürdüğünü açıkladı.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Galatasaray’ın teknik direktörü Fatih Terim’e verilen cezada oldukça küçük bir değişiklik yaptı. Terim’in 5 maçlık cezasını 4 maça çekti.
Daha Önce Verilen Karar
“6- GALATASARAY A.Ş. teknik sorumlusu FATİH TERİM’in, 18.12.2020 tarihinde oynanan FATİH KARAGÜMRÜK A.Ş.-GALATASARAY A.Ş. Süper Lig müsabakasında, ihraç öncesi müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 1 RESMİ MÜSABAKADA SOYUNMA ODASINA VE YEDEK KULÜBESİNE GİRİŞ YASAĞI ve 13.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,
Aynı müsabakada GALATASARAY A.Ş. teknik sorumlusu FATİH TERİM’in, ihraç sonrası müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketleri nedeniyle 2 RESMİ MÜSABAKADA SOYUNMA ODASINA VE YEDEK KULÜBESİNE GİRİŞ YASAĞI ve 26.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,
Aynı müsabakada GALATASARAY A.Ş. teknik sorumlusu FATİH TERİM’in, tedbire uymama eylemi nedeniyle FDT’nin 50/1-c maddesi uyarınca ve FDT’nin 13. maddesinin uygulanması suretiyle 2 RESMİ MÜSABAKADA SOYUNMA ODASINA ve YEDEK KULÜBESİNE GİRİŞ YASAĞI ve 16.500.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir.”
Gençlerbirliği Maçında Takımının Başında

Türkiye Futbol Federasyonu’ndan (TFF) yapılan açıklamaya göre, Süper Lig’in 14. Haftasında Fatih Karagümrük karşılaşmasında kırmızı kart gören Fatih Terim, sportmenliğe aykırı davranış ve covid-19 tedbirlerine uymama nedeni ile tam 5 maç men cezası almıştı.
Fatih Terim’in 5 maç boyunca saha kenarında, soyunma odasında ve yedek kulübesinde takımının başında yer alması yasaklanmıştı. Fakat Türkiye Futbol Federasyonu verilen bu cezayı 4 maça düşürdüğünü açıkladı.
Türkiye futbol Federasyonu, kurul sonrasında müsabaka hakemline yönelik sportmenliğe aykırı hareketleri nedeni ile 2 maç men ve 26 bin lira cezasını, “temsilci raporunda” kullandığı belirtilen ifadelerin alt sınırdan uzaklaşmayı gerektirecek nitelikte olmaması nedeni ile 1 müsabakadan men ve 13 bin lira para cezası olarak düzetilmesine karar verilmiştir. Şeklinde karar verildiğini açıkladı.
Deneyimli teknik adama, ayrıca müsabakanın hakemline yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeni il 1 maç men ve 13 bin lira para cezası ve içinde bulunan covid-19 pandemisi tedbirlerine uymamak gerekçesi ile 2 maç men ve 16 bin 500 lira para cezası vermiştir.
Fatih Terim alınan bu kararlar sonrasında Galatasaray’ın 9 Ocak’ta oynayacağı Gençlerbirliği karşılaşmasında takımının başında yer alabilecek.
Comments are closed.